Big band Krško

Big Band Krško je s samostojnim delovanjem pričel leta 1994, ko je vodenje skupine prevzel Aleš Suša.

Nova programska usmeritev je pripeljala do bolj organiziranega dela banda, ki je pred tem deloval kot sekcija Pihalnega  orkestra Videm.

V orkestru so zbrani glasbeniki pretežno iz Krškega ter širšega posavskega območja. Programsko je orkester precej široko usmerjen in goji različne zvrsti glasbe, glavni poudarek pa je seveda na izvajanju sveže,  moderne jazz glasbe, ki mlademu bandu najbolj ustreza.  Big band pozornost posveča tudi izobraževanju mladih kadrov (seminarji jazzovskega igranja). Uvedli smo tudi  delovanje manjše zasedbe, ki v glavnem izvaja jazz standarde, v katerih imajo člani orkestra možnost nastopiti in se preizkusiti kot solisti.

Iz zasedbe BB Krško je izšlo kar nekaj glasbenikov, ki sedaj profesionalno delujejo na slovenski  in mednarodni jazz in pop sceni (Aleš Suša, Lovro Ravbar, Bojan Zupančič, Rok Lopatič, Matej Hotko, Matjaž Zorko,  Janez Gabrič, Rok Štirn, Jaka Kopač, Manca Klanjšček, Tjaša Fabjančič).

Big band Krško se je do sedaj predstavil na  številnih koncertih ter s svojim igranjem navduševal publiko. Redno se predstavlja domačemu občinstvu, samostojno in  v okviru različnih prireditev, nekajkrat pa so nastopili tudi na pomembnejših prireditvenih odrih v Sloveniji (Festival Lent  – JazzLent in Veliki oder, Trnfest) in na hrvaškem (Samoborska glasbena jesen). Še posebej odmevna in pomembna  pa sta bila koncerta v Jazz Clubu Gajo v Ljubljani.